De musici

Ensemble Tricolore is in 1996 opgericht en bestaat sinds 2001 uit Iris van der Wardt, fluit, Ietsje Bontekoe, hoorn en Annette Middelbeek, piano.

Door de jaren heen hebben de musici een aantrekkelijk en gevarieerd repertoire opgebouwd.

Iris van der Wardt

Iris

Iris studeerde fluit aan het Utrechts Conservatorium bij Nine Sligter en volgde masterclasses bij vele beroemde fluitisten o.a. Geoffrey Gilbert, Aurèle Nicolet, Karl Heinz Zöller en Peter Lukas Graf. Als soliste trad ze met diverse orkesten op in concertwerken van Mozart, Haydn, Vivaldi en Benoit, zowel op fluit als op piccolo. Zij verleende medewerking aan kinder-operaproducties van het SKON en Bernsteins West-Side Story.

Iris maakte samen met pianist Hans van Ham, succesvolle opnamen voor radio 4 en de Concertzender met niet eerder opgenomen werk van Nederlandse componisten. Meer dan 10 jaar heeft Iris gejureerd op het Nationaal Fluitconcours, waar ook een aantal van haar leerlingen succesvol aan heeft meegedaan.
In Rhenen heeft Iris een bloeiende eigen lespraktijk

Ietsje Bontekoe

Ietsje

Ietsje speelde als tiener al in de dorpsfanfare en daar ontstond de liefde voor muziek. Na de middelbare school studeerde ze theoretische natuurkunde aan de TU Eindhoven. Maar tijdens haar afstuderen begon ze al met haar studie hoorn aan het Utrechts Conservatorium bij Theo Schoonbrood.

Na haar eindexamen speelde ze in verscheidene beroepsorkesten als remplaçant. Ze studeerde in die tijd nog achtereenvolgens bij Iman Soeteman en Jakob Slagter.

Ietsje was jarenlang als hoorniste verbonden aan het RBO Sinfonia. Tegenwoordig is ze een veelgevraagd freelance musicus.

Annette Middelbeek

Annette

Annette begon op zeer jonge leeftijd met pianospelen. De eerste lessen kreeg zij van haar moeder. Na haar schooltijd koos ze ervoor om haar vak te maken van het piano spelen. Ze ging naar het Utrechts Conservatorium waar zij les kreeg van Ria Groot. Daarna ging ze naar Parijs om bij France Clidat haar studie te vervolgen. In het afsluitend concours won Annette de eerste prijs met maar liefst twee onderscheidingen. Terug in Nederland ging ze naar het Sweelinck Conservatorium Amsterdam om bij Willem Brons het diploma Uitvoerend Musicus te halen. Tenslotte heeft zij nog twee jaar in Londen gestudeerd bij John Bingham. In diezelfde tijd voltooide zij aan de Universiteit van Utrecht een studie Muziekwetenschappen.

Annette kreeg een bloeiende concertpraktijk en maakte diverse radio-opnames. Deze opnames werden niet alleen in de studio gemaakt, maar ze speelde ook live vanuit onder andere Muziekcentrum Vredenburg en het Kurhaus te Scheveningen. Bovendien maakte zij diverse Cd-opnames. Ze is echter niet alleen uitvoerend bezig op de piano, als paedagoog heeft ze in Utrecht een goed lopende lespraktijk.

Reacties zijn gesloten.